LOAD *"filename.bas" doesn't work

Dudas, cuestiones, sugerencias y peticiones en general sobre el proyecto / Questions and requests about the project
Avatar de Usuario
Eratosthenes
Mensajes: 51
Registrado: 14 Sep 2017, 21:02

LOAD *"filename.bas" doesn't work

Mensajepor Eratosthenes » 22 Feb 2018, 21:15

Hi,

I've got an interesting issue with the ZX-Uno XL I received some days ago.

Problem: Using the ZX-Uno XL an SD card including the data you provided to me the "." commands and the menu is working fine as long as I use .tap files for example. Trying to load a basic program that is stored directly to the SD card doesn't work.

Example:

Código: Seleccionar todo

.tapein manicminer.tap
LOAD""

works fine.

Trying to load a BASIC program that is stored on the card doesn't work.

Código: Seleccionar todo

LOAD *"myprog.bas"


isn't accepted as a command. The result is a flashing "?" behind the "*".

Código: Seleccionar todo

LOAD *?"myprog.bas"L
(can't "flash" the ? and the L)

All other "*"'s used in basic commands are not accepted. This is independent from typing in the command or using the Browser to load the basic program. Using the NMI menu the result is the same as described above. The same "LOAD *-Error" is shown.

I'm using a ZX-Uno XL (Issue 2c) running the Spectrum Core "EXP25-070917" and esxDOS "v0.8.6" and an SD card with the data provided by the seller.

On a ZX-Uno 2M VGA running the Spectrum Core "EXP25-070917" and esxDOS "v0.8.6" everything is working fine.

Any suggestion what is the problem?

Thanks for info.
Nine out of ten voices in my head say: "You're not mad!" - The tenth humming the melody of Pong <click> ...

Avatar de Usuario
chernandezba
Mensajes: 800
Registrado: 02 Oct 2015, 23:35

Re: LOAD *"filename.bas" doesn't work

Mensajepor chernandezba » 22 Feb 2018, 22:29

I think it only fails on 0.8.6. Seems these routines have been erased on that version. On 0.8.5 it works
It has also been answered before in this forum, you can search it

Cheers
----

ZEsarUX
ZX Second-Emulator And Released for UniX
https://github.com/chernandezba/zesarux

Avatar de Usuario
Eratosthenes
Mensajes: 51
Registrado: 14 Sep 2017, 21:02

Re: LOAD *"filename.bas" doesn't work

Mensajepor Eratosthenes » 22 Feb 2018, 22:33

But I also have v0.8.6 on my ZX-Uno 2M VGA where it works...
Nine out of ten voices in my head say: "You're not mad!" - The tenth humming the melody of Pong <click> ...

Avatar de Usuario
desUBIKado
Mensajes: 589
Registrado: 05 Ago 2016, 22:33

Re: LOAD *"filename.bas" doesn't work

Mensajepor desUBIKado » 22 Feb 2018, 22:46

Don't worry, It's a well know problem. With esxdos-0.8.6-beta5 and esxdos-0.8.6-beta5.1 the LOAD * don't work. You must use esxdos-0.8.6-beta4 or UnoDOS3

Avatar de Usuario
Eratosthenes
Mensajes: 51
Registrado: 14 Sep 2017, 21:02

Re: LOAD *"filename.bas" doesn't work

Mensajepor Eratosthenes » 22 Feb 2018, 22:47

Thanks for the info.

How will I get it onto my Uno?

As I'm using my Uno for fiddling around with Sinclair stuff the "*" commands are essential for me...
Nine out of ten voices in my head say: "You're not mad!" - The tenth humming the melody of Pong <click> ...

Avatar de Usuario
Uto
Mensajes: 1363
Registrado: 17 Dic 2015, 16:39

Re: LOAD *"filename.bas" doesn't work

Mensajepor Uto » 22 Feb 2018, 22:53

Eratosthenes escribió:Thanks for the info.

How will I get it onto my Uno?

As I'm using my Uno for fiddling around with Sinclair stuff the "*" commands are essential for me...


It's on the FAQ:

http://uto.speccy.org/zxunofaq_en.html#5040

Avatar de Usuario
desUBIKado
Mensajes: 589
Registrado: 05 Ago 2016, 22:33

Re: LOAD *"filename.bas" doesn't work

Mensajepor desUBIKado » 22 Feb 2018, 22:53

Here you will find esxdos 0.8.6-beta4 : http://svn.zxuno.com/svn/zxuno/software/esxdos/ [User: guest / Pass: zxuno]

Instructions to upgrade esxdos (downgrade in your case) : http://uto.speccy.org/zxunofaq_en.html#updates

Avatar de Usuario
Eratosthenes
Mensajes: 51
Registrado: 14 Sep 2017, 21:02

Re: LOAD *"filename.bas" doesn't work

Mensajepor Eratosthenes » 22 Feb 2018, 22:56

Nice... - Let me THANK YOU!

ZX-UNO is a wonderful forum...
Nine out of ten voices in my head say: "You're not mad!" - The tenth humming the melody of Pong <click> ...


Volver a “Preguntas y peticiones / Questions and requests”

¿Quién está conectado?

Usuarios navegando por este Foro: No hay usuarios registrados visitando el Foro y 1 invitado